VVD feliciteert vrijwilligers Biddinghuizen met het verkrijgen van de Lelyprijs

Donderdag 31 maart kwam de Commissaris van de Koning, de heer Leen Verbeek, naar Biddinghuizen. Hij kwam met een prachtige waardering voor de vele borduursters en andere betrokkenen bij de Flevowand. De commissaris kwam namelijk de Lelyprijs overhandigen.

De Lelyprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een inwoner of organisatie die zich op bijzondere wijze en onbezoldigd heeft ingezet voor cultuur of natuur. De prijs bestaat uit een kunstwerk van Jeroen Stok en een bedrag van € 2.500,-- 

Voor de inwoners van Biddinghuizen is “het wandkleed”  een bekend begrip.
De Flevowand is een borduurwerk wat in het totaal 60 meter lengte en 50 cm. hoogte zal krijgen. Hierop wordt de geschiedenis ‘verhaald’ vanaf de Saalien ijstijd tot het heden van het oude Zuiderzeegebied.

Circa 30 vrijwilligers werken mee aan het realiseren van dit unieke wandkleed. En niet alleen borduursters, nee ook historici, tekenaars en technici. Kortom het is een hele organisatie.

Daar waar menigeen denkt dat het niet meer is dan een stukje huisvlijt, die daag ik persoonlijk uit om eens te komen kijken! Het is werkelijk heel knap!

De waardering in de vorm van de Lelyprijs gunnen we hen dan ook van harte!