Ondernemersacademie in De Meerpaal

14 september – Gisteravond was het een drukte van jewelste in de Meerpaal. Een heuse “Ladies-Night” ter gelegenheid van een film première op ’t Plein en in de bioscoop. 

In de grote theaterzaal ging het er echter een stuk serieuzer aan toe.
Hier vond een avond van de “Ondernemersacademie” plaats. Deze avonden vallen onder de paraplu van de SEA Groepen (Sociaal Economische Agenda) Het opleiden en verder ontwikkelen van (startende) ondernemers om succesvol ondernemerschap te bevorderen en kennis delen tussen de ondernemers was in eerste instantie het allerbelangrijkste doel. 

Inmiddels is het een geworteld netwerkevenement waarbij ook nog iets te leren valt.
Ruim 80 ondernemers zaten in de zaal. De eerste korte inleiding werd gegeven door wethouder Vis. Hij wist de aanwezigen te vertellen dat het goed gaat in Dronten! Een aantal gevestigde bedrijven groeien uit hun jasje en kiezen voor nieuwbouw. Gelukkig hoeven we niet bang te zijn dat we dan “blijven zitten” met grote lege panden. Zeker niet! Het is bijzonder, en enorm prettig, om te kunnen horen dat de “oude” panden inmiddels weer nieuwe eigenaren hebben gevonden. Er zit weer beweging in de Dronter economie!

Het Ondernemerspunt is van start gegaan maar kan nog wel wat aandacht en vooral aanloop gebruiken. Op woensdagavond zitten ervaren “senior” ondernemers klaar op het Serviceplein om starters maar ook gevestigde ondernemers te helpen met het beantwoorden van hun ondernemersvragen. “Zij hebben al fouten gemaakt, die fouten hoeft u niet meer te maken” aldus wethouder Vis.

Vervolgens waren er twee korte workshops, de eerste door Oscar Bulthuis van de Startersacademie. Gedreven en met bijzondere opdrachten (“maak een schatkaart”) nam hij zijn toehoorders mee in de wereld van ondernemen en reizen.

De tweede workshop werd gegeven door Asha Lalai, van Action for happiness. Vol enthousiasme en gedrevenheid nam zij het publiek mee in de wereld van “Happiness” en gaf voorbeelden hoe “happiness” in te zetten is om je organisatie nog beter te laten floreren.

Na deze enthousiaste mensen was het tijd aan de deelnemers. De ondernemersmarkt was open en het netwerken kon beginnen. Een geslaagde avond om op terug te kijken!