Raadslid Irene Korting kandidaat voor de Tweede Kamer

Ons gemeenteraadslid Irene Korting (36 jaar) staat op de kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. Op vrijdag 11 november presenteerde de VVD haar conceptkandidatenlijst met Irene Korting op de 57e plek. Irene woont in Swifterbant, is bestuurskundige en is sinds 2010 raadslid bij VVD Dronten en in deze periode vice-fractievoorzitter.

Irene Korting is een actief en betrokken raadslid voor de VVD Dronten op het gebied van zorg, werk en inkomen, participatie en jeugd. Naast haar politieke activiteiten is zij adviseur op het gebied van bestuur en communicatie.

Irene over Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen
"Dronten is een prachtige gemeente waar ik mij de afgelopen 6 jaar met hart en ziel heb ingezet voor de lokale belangen. Zoals de arbeidsmarktregio, MFC Swifterbant en de grote veranderingen op het gebied van (ouderen)zorg, jeugd en werk. 

Irene over haar plek op de lijst
,,Het is een mooie plek. Ik ben verrast dat ik op de lijst sta. Uiteraard had ik mezelf kandidaat gesteld, maar er waren natuurlijk heel veel kandidaten en als je dan uiteindelijk bij die top 80 hoort, dan is dat een hele eer.’’

Waarom de VVD? 
,,Het mooiste aan de VVD vind ik dat we geloven in de eigen regie, keuzevrijheid en zelfverantwoordelijkheid. Dat zijn de tools om iets van het leven en je toekomst te maken’’. 

Waarom heb je verkiesbaar gesteld?
,,Ik denk dat het goed is om vanuit Flevoland meerdere sterke liberalen te hebben die Flevoland op de kaart zetten in Den Haag. Ik denk daarbij onder andere aan de bereikbaarheid, onderwijs, werkgelegenheid en de (ouderen)zorg. 

Meer weten over Irene
Lees meer over Irene op www.irenekorting.nl.

Zie ook:
Irene Korting uit Swifterbant verrast door 57-ste plaats op VVD-kandidatenlijst (de Drontenaar)