Raadslid Irene Korting kandidaat voor de Tweede Kamer

Ons gemeenteraadslid Irene Korting (36) staat op de (concept)kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. Op vrijdag 11 november jl. presenteerde de VVD haar conceptkandidatenlijst met Irene Korting op de 57e plek. Irene woont in Swifterbant, is bestuurskundige en is sinds 2010 raadslid bij VVD Dronten en in deze periode vice-fractievoorzitter.

Irene is een actief en betrokken raadslid voor de VVD Dronten op het gebied van zorg, werk en inkomen, participatie en jeugd. Naast haar politieke activiteiten is zij adviseur op het gebied van bestuur en communicatie.

Irene over Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen

"Dronten is een prachtige gemeente waar ik mij de afgelopen 6 jaar met hart en ziel heb ingezet voor de lokale belangen. Zoals de arbeidsmarktregio, MFC Swifterbant en de grote veranderingen op het gebied van (ouderen)zorg, jeugd en werk. 

Irene over haar plek op de lijst

,,Het is een mooie plek. Ik ben verrast dat ik op de lijst sta. Uiteraard had ik mezelf kandidaat gesteld, maar er waren natuurlijk heel veel kandidaten en als je dan uiteindelijk bij die top 80 hoort, dan is dat een hele eer.’’

Waarom de VVD? 

,,Het mooiste aan de VVD vind ik dat we geloven in de eigen regie, keuzevrijheid en zelfverantwoordelijkheid. Dat zijn de tools om iets van het leven en je toekomst te maken’’. 

Waarom heb je verkiesbaar gesteld?


,,Ik denk dat het goed is om vanuit Flevoland meerdere sterke liberalen te hebben die Flevoland op de kaart zetten in Den Haag. Ik denk daarbij onder andere aan de bereikbaarheid, onderwijs, werkgelegenheid en de (ouderen)zorg. 

Meer weten over Irene

Lees meer over Irene op www.irenekorting.nl en volg haar op Twitter, Instagram en Facebook

VVD-leden zijn nu aan zet om lijst definitief vast te stellen

Van 22 november tot en met vrijdag 2 december mogen leden van de VVD reageren op de kandidatenlijst. Als het goed is heeft u als lid hierover een brief gekregen. Mocht u Irene een warm hart toe dragen, dan kunt u haar steunen via de ledenraadpleging. Het gemiddelde van alle stemmen geldt, dus hoe hoger u Irene zet, hoe zwaarder dit zal meewegen.

De kandidatenlijst is definitief op 7 december als meer dan de helft van de leden een stem uitbrengt. Wanneer de minimale opkomst niet wordt gehaald neemt het Landelijk Bestuursoverleg op 10 december een besluit over de kandidatenlijst.


De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op 15 maart 2017.