VVD Dronten neemt het initiatief voor een dementievriendelijke samenleving

De VVD Dronten neemt het initiatief om een voorstel te ontwikkelen voor een dementievriendelijke samenleving. Afgelopen donderdag werd hiervoor een motie ingediend. Met uitzondering van het CDA werd de motie ook door alle andere politieke partijen mede-ingediend. Na het raadsdebat steunde het CDA het voorstel alsnog. 

De aanleiding voor deze motie is dat dementie een ziekte is die, helaas, de snelst groeiende doodsoorzaak is waarvoor nog steeds geen medicijn is gevonden.

En dat in Flevoland en dus ook in Dronten de toename van dementiepatiënten twee maal zo hoog is als het landelijk gemiddelde. TNO heeft in opdracht van Alzheimer Nederland berekend dat het aantal mensen met dementie in de gemeente Dronten in de periode vanaf 2020 tot 2040 ruim verdubbelt. 

De VVD is van mening ook mensen met dementie zo lang mogelijk en op een respectvolle manier aan de samenleving kunnen blijven deelnemen. En dat de gemeente vanuit haar eigen rol als uitvoerder van de WMO een bijdrage kan leveren aan de ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Al vele gemeenten in Nederland zijn ons voorgegaan en hebben goede resultaten geboekt. 

Hier vind je het betoog van de VVD. ‪ https://channel.royalcast.com/webcast/gemeentedronten/20170928_1?start=7612310‬