Sportnota krijgt gouden medaille

Geen zin om te lezen? Geen probleem. Hier kun je de bijdrage van de VVD Dronten terugzien. 

De VVD Dronten is enthousiast over het nieuwe sportbeleidsplan van onze wethouder dat ons sportief verder in beweging brengt en stevig investeert in breedtesport. Alle sportverenigingen, vrijwilligers, gemeentelijke organisatie en het college hebben met elkaar echt een topprestatie neergezet. En dit plan is voor iedereen. Voor de gepassioneerde sportliefhebber tot de sportliefhebber die langs de lijn staat.

Met het plan wordt een mooie koppeling gemaakt tussen het sociaal domein, gezondheid en sport. Dit plan past bij de waarden van de VVD. Eigen verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid en een samenleving waar iedereen mee /kan doen. Wij zien sport en bewegen als een medicijn waarmee je veel gezondheidskosten kunt besparen.   

Naast stevig inzetten op breedtesport ook aandacht voor topsport   

De VVD vindt dat we naast de stevige inzet op breedtesport ook een goed topsportklimaat erg belangrijk. De ontwikkeling van talenten en de jeugd staat daarbij centraal. We zien topsport ook als middel om zoveel mogelijk inwoners kennis te laten maken met sport en bewegen. Onze talenten die op het nationale of internationale topniveau presteren zijn mooie voorbeelden om te inspireren. 

Denk bijvoorbeeld aan:  

  • Ryan Nijboer (tennisser) 
  • Schumacher(atlete)  
  • Alice Naber Lozeman (amazone) 
  • Manon Bakker (veldrijdster)
  • Kayleigh Heerikhuisen (judoka) 
  • Sem Wolfs (snowboarder)   


Trots 

Elke keer als je hun namen op radio, Twitter, Facebook of tv voorbij hoort of ziet komen, omdat zij zich bijvoorbeeld geplaatst hebben voor een NK of internationale wedstrijden, dan maakt ons dat trots. Want onze topsporters komen uit Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten.   

Kansen voor citymarketing

Daarnaast ziet de VVD ook kansen om topsport en sportevenementen in te zetten als stimulans naar de breedtesport en citymarketing. Denk bijvoorbeeld aan het nationaal clubkampioenschap wielrennen in Dronten. Dat past ook mooi bij het nieuwe promotiebeleid waarbij het college vooral ‘Trots op Dronten’ willen uitstralen.  

Kracht van samenwerking   

De VVD gelooft in de kracht van samenwerking ook tussen de verschillende sportverenigingen! Juist door met een open blik te kijken naar de mogelijkheden zodat ook vraag en aanbod beter kan worden samengebracht voor een benutting en grotere bezetting.  

500.000 euro voor versterking, verbreden, verhoging  

De bestemmingsreserve sportaccommodaties & sportattributen van 500.000 euro gericht op versterking van de vereniging, verbreding van sport en/of verhoging van het sportniveau is voor de VVD als sportpartij belangrijk.