Huizenbezitter in Dronten veilig bij de VVD

Deze week valt de jaarlijkse aanslag met de gemeentelijke belastingen weer op de deurmat. Dit is inclusief een verhoging met inflatie. Daar is niets meer aan te veranderen. Voor komende jaren is de inzet van de VVD Dronten duidelijk: geen stijging van de lokale lasten. Dat betekent dus ook dat wat betreft de VVD de huizenbelasting in de gemeente Dronten de komende jaren niet stijgt. Huizenbezitters mogen nu ook merken dat de economie aantrekt.

VVD-lijsttrekker Ton van Amerongen: “We zijn in de gemeente Dronten financieel goed uit de crisis gekomen. Mede door flinke bezuinigingen en sober gemeentebeleid. Het huishoudboekje is na hard werken nu op orde. Reden genoeg om de huizenbelasting niet te verhogen in de komende jaren.”  

De VVD wil na de crisisjaren iets terugdoen voor de huizenbezitters. “Huiseigenaren krijgen jaarlijks een flinke lokale belastingaanslag voor hun kiezen. Daarnaast is tijdens de crisis de OZB altijd met inflatie verhoogd terwijl inkomens niet of nauwelijks stegen. Nu het financieel goed gaat hebben we de mogelijkheid om dat weer recht te trekken wat de VVD betreft.” aldus Van Amerongen.  

 

De Telegraaf kopte[1] deze week dat huizenbezitters niet meer veilig zouden zijn bij de VVD. Dit klopt niet en geldt zeker niet voor huizenbezitters in de gemeente Dronten. De afgelopen jaren heeft de VVD Dronten met het college en coalitie hard gewerkt om de lasten zo laag mogelijk te houden. Dit laat het artikel in de Telegraaf ook zien: in Dronten stegen de lokale lasten, volgens de gegevens bij het artikel, over een periode van vier jaar met slechts 1,33% inclusief inflatie, een bijzonder goede score. Daarbij is bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing afgelopen jaar nog gedaald. De inwoners van de gemeente Dronten, specifiek de huizenbezitters, zijn dus veilig bij de VVD Dronten.[1] https://www.telegraaf.nl/financieel/1723763/huizenbezitter-niet-meer-veilig-bij-vvd