Floriade Almere 2022, kansen voor Dronten

Op woensdag 27 juni vond in één van de zalen van Haddock Watersport te Almere een middagsymposium plaats, inclusief een Floriade-locatiebezoek.


Het lijkt nog zover weg maar de tijd vliegt!
I
n april 2022 is het zover: de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Almere 2022 zal haar poorten openen. De vele nationale en internationale bezoekers zullen worden verrast met een unieke Expo waarin de ‘groene stad’ met al haar innovaties centraal staat. Voor Almere en Flevoland is de Floriade een geweldige economische en toeristische impuls.

Maar ook voor Dronten is het van groot belang om bij de les te blijven! Er liggen veel kansen en mogelijkheden voor onze ondernemers. Wees creatief, zoek elkaar op en maak bijvoorbeeld leuke arrangementen in het kader van recreatie en toerisme.

Aan de voorbereiding van de Expo wordt gestaag gewerkt. Inmiddels is de terrein-inrichting in volle gang. Tijdens het middagdeel van het symposium waren er inleidingen  door Remko Schnieders (Programmadirecteur Floriade Gemeente Almere), Ria van Dijk (Stedenbouwkundige Floriade Gemeente Almere), Jannewietske de Vries (Algemeen directeur Floriade Almere 2022 BV) en Rinkje Tromp (Marketing manager Toerisme Flevoland). 

Het is enorm indrukwekkend hoeveel innovatieve projecten hier worden gerealiseerd. En hoe gaaf is het dat wanneer de tentoonstellingsperiode voorbij is, er een geweldige woonwijk als "legacy" overblijft.

Inwoners, studenten, ondernemers en geïnteresseerden uit onze gemeente; Let op! Er liggen hier mooie kansen!