VVD Dronten op bezoek bij GGD Dronten

Een van de eerste afspraken die de huidige fractie deze raadsperiode heeft gemaakt is dat we vaker buiten de deur vergaderen. Tot op heden lukt dat heel aardig! In februari waren we te gast bij GGD Flevoland te Dronten.

© Trudy

Dinsdag 26 februari was onze fractie te gast bij GGD Flevoland, locatie Dronten. Na een heel hartelijk ontvangst door Froukje Zeijl (relatiebeheerder Dronten) nam zij ons mee in de "wereld van de GGD". De taken van de GGD, de missie van de GGD en natuurlijk de diverse activiteiten in onze eigen gemeente werden uitgebreid toegelicht.
Het laatste paradepaardje "Gezonde leefstijl in Dronten" hebben we met elkaar besproken, een heel uitgebreid programma waar iedere generatie baat en plezier van kan hebben! 

Een tijd geleden heeft onze fractie het college gevraagd naar de vaccinatiegraad in onze gemeente. Goed moment dus om daar nog eens navraag naar te doen. Het beeld wat we in Dronten zien wijkt niet veel af van de landelijke vaccinatiegraad. We laten in Nederland onze kinderen minder vaccineren dan vroeger. Onze fractie vindt dat zorgelijk!  Signalen laten zien dat de daling stagneert maar lang nog niet op het oude niveau is. De GGD doet er alles aan om het oude niveau weer zo spoedig mogelijk te bereiken.

Vervolgens kregen we de gelegenheid om een kijkje te nemen in de ambulance die klaar stond in de garage. Dennis Thuis (Ambulance Verpleegkundige) vertelde ons enthousiast over zijn werk als ambulance verpleegkundige. Het idee dat er altijd twee verpleegkundigen op een ambulance zitten is fout. Het team bestaat uit een verpleegkundige en een chauffeur. Er is een heel duidelijk verschil. De chauffeur is verantwoordelijk voor de staat van de ambulance,  de communicatie met de centralist en daar waar nodig zal hij de verpleegkundige assisteren.  De verpleegkundige is verantwoordelijk voor de zorg voor de patiĆ«nt en het nemen van de medische beslissingen. 

De actualiteiten konden uiteraard niet onbesproken blijven en we hebben Dennis, maar ook Gijs Roest (manager RAV) en Cees Verdam (directeur publieke gezondheid) gevraagd naar de gevolgen voor de ambulancediensten door het sluiten van MC Zuiderzee. Heel duidelijk en concreet hebben we gehoord hoe de GGD en alle direct gerelateerde instanties hierop geacteerd hebben. Heel snel, heel transparant en kordaat is er voor gezorgd dat de zorg voor onze inwoners niet in gevaar is gekomen. Knap hoe er binnen de kortste keren twee extra ambulances en bezetting geregeld zijn.

Wij bedanken Froukje Zeijl, Cees Verdam, Gijs Roest en Dennis Thuis voor hun gastvrijheid, hun verhaal en hun geduld om al onze vragen zo helder te beantwoorden. Heel erg fijn! We zijn bij jullie in goede handen!

Uiteraard hebben we aansluitend aan onze plicht voldaan en nog een constructieve fractievergadering gehouden.

Zet cookies aan om de video te tonen.