Fractievergadering bij Stoker-Vogelaar, de schakel in biologisch fruit

Dinsdag 26 maart ging de VVD Fractie weer op bezoek, dit keer naar een van de genomineerde ondernemers voor de Participatie Flevopenning. Stoker-Vogelaar, sorteerbedrijf voor biologisch fruit in Biddinghuizen.
We werden hartelijk welkom geheten door Wim en Ciska Stoker. 

Wim en Ciska waren eerst actief op hun eigen fruitteeltbedrijf in Dronten. Een aantal jaren geleden verhuisden zij met hun sorteerwerkzaamheden naar Biddinghuizen,  en sinds vorig jaar zijn hun krachten gebundeld met die van Vogelaar Vredehof uit Krabbendijke.

De boomgaard is inmiddels verdwenen maar een groot en dynamisch sorteerbedrijf in Biddinghuizen runnen is nu hun dagelijks werk. 

Ondernemen in de gemeente Dronten, de Werkplek, participatie en arbeidsmigranten allemaal onderwerpen die aan de orde kwamen. Boeiend om te horen wat de drijfveer is van dit ondernemerskoppel. Niet gedreven door (loon-) subsidies of dergelijke, maar door hun visie.    
Ze streven naar duurzaamheid en maatschappelijke winst op langere termijn voor dier, mens, milieu maar zeer zeker ook voor de mensen in en om het bedrijf. Ze zijn een absolute ambassadeur voor "onze" Werkplek in de gemeente Dronten.  Buitenlandse arbeidskrachten zijn soms onmisbaar, maar merendeels zijn het werknemers uit Dronten of de directe omgeving.
Kortom wil je weten wat sociale duurzaamheid is? Ga dan vooral eens bij dit Biddinghuizer Sorteerbedrijf op de koffie!

Na een enthousiast verhaal kregen we een, weliswaar koude, rondleiding door het bedrijf. Super om te zien dat het biologische fruit bij de Jumbo en Albert Heijn Supermarkten in ons eigen Biddinghuizen gesorteerd wordt!

Kortom; ook nu weer een heel inspirerend en leerzaam bedrijfsbezoek. Na een dergelijk bedrijfsbezoek is het altijd weer lastig om toch weer gewoon te gaan vergaderen, maar ook dat is weer gelukt!

We bedanken Wim en Ciska voor hun gastvrijheid en we duimen dat die Participatie Flevopenning mee naar Biddinghuizen komt, want dat zij die verdienen dat is voor ons zo klaar als een klontje! 

Meer informatie over Stoker-Vogelaar?