Malik Maakt Meters in Biddinghuizen!

Onder het motto: Malik Maakt Meters, is de VVD-lijsttrekker bij de Europese Verkiezingen Malik Azmani door heel Nederland aan het reizen. Dit in een kenmerkende Volkswagencamper. Voor de VVD Dronten is het belangrijk dat wij onze mensen in Den Haag en (straks) Brussel voeden met wat lokaal speelt. Zowel wat goed gaat, als wat beter moet en daarom was Malik te gast bij de fa. Breg in Biddinghuizen.

In Flevoland was de Malik afgelopen week op twee plekken: het Floraideterrein in Almere, waar ook bedrijven en onderwijs uit de gemeente Dronten actief zijn Ć©n bij de fa. Breg in Biddinghuizen een ondernemer, met name gespecialisseerd in bloembollen.

Vergezeld van Tweede Kamerlid Helma Lodders, VVD-gedeputeerde Jan de Reus en onze twee Dronter Raadsleden Theo Vulink en Barry Hoogezand (beiden ook lid van het VVD thematisch netwerk Landbouw, Natuur en Voedsel) liet Malik zich bijpraten over de kansen en uitdagingen die Europa een lokale agrarische ondernemer biedt.

Onderwerpen waarover werd gesproken zijn goed verwoord door Kamerlid Helma Lodders:

"Tijdens een rondgang over het bedrijf van de fam Breg in Biddinghuizen hebben we het gehad over de ontwikkelingen in de sector. Naast de verschillende teelten, de soms moeilijke weersomstandigheden waar boeren mee te maken hebben (zoals nu de droogte waardoor boeren de gewassen zelf water moeten geven) en de mooie kanten van het boer en tuinder zijn, waren er ook een aantal zorgpunten. Het vinden van voldoende personeel wordt steeds moeilijker, zeker tijdens de pieken van werkzaamheden. Veredeling van gewassen staat in Nederland en Europa onder druk (dmv veredeling sterke planten ontwikkelen die weerbaarder zijn tegen ziektes en plagen). Landen buiten Europa lijken ons in te halen en een aantal bedrijven zullen hun R&D afdeling verplaatsen naar buiten Europa. Dat is een kwalijke zaak. Ook uitgebreid stilgestaan bij de (on)mogelijkheden voor gewasbescherming en een eerlijk speelveld in Europa."

Voor de VVD Dronten is het belangrijk dat wij onze mensen in Den Haag en (straks) Brussel goed laten zien wat er lokaal in onze mooie gemeente op de bedrijven speelt. Er zullen komende tijd vaker werkbezoeken plaatsvinden van Kamerleden en (aankomend) Europarlementariƫrs. Heb je goede suggesties? Mail het ons via secretariaat@vvddronten.nl!