Jan Huitema voor de klas!

Alsof er in campagnetijd niets te doen is, zo relaxed stond Jan Huitema een dag voor de Europese verkiezingen in de Aeres Hogeschool voor de klas!

Even voor 10 uur was het nog rustig in het lokaal, een kleine 10 studenten zaten rustig met elkaar te kletsen. Strak 10 uur kwam Jan Huitema het lokaal in, en nog geen 5 minuten later werden er stoelen uit andere lokalen bijgehaald. Een gastles van een Europarlementariër; het leeft duidelijk wel.


Allereerst vertelde Jan wat over zichzelf, over zijn eerste campagne alweer 5 jaar geleden. Hij stond op nummer 6, niet echt een verkiesbare plaats, maar met zijn actie "Boer zoekt stem" kreeg hij toch de ruim 26.000 voorkeursstemmen waardoor hij onze belangen kan behartigen in Brussel.

Inmiddels is het "boeren"  en de politiek niet meer te combineren, maar eens in de twee weken, wanneer zijn bedrijfsleider vrij is in het weekend, dan is Jan zeker weer te vinden tussen zijn koeien en in de stal!
In het kort gaf Jan een uitleg over de EU, hoe het werkt en hoe "de hazen daar lopen"

De studenten kregen ruimschoots de tijd om vragen te stellen over bijvoorbeeld actuele vraagstukken zoals over gewasbescherming, het fosfaatplafond, veiligheid en milieu. Vol passie en enthousiasme stond hij alle studenten te woord. 
Jan is nog lang niet klaar in Brussel, hij wil zich hard maken voor de Nederlandse boer, tuinder en ondernemer.  Obstakels moeten voor Nederland en de Nederlandse ondernemers weggenomen worden zodat we kunnen blijven ondernemen en vooral ook innoveren! 

Na afloop verliet Jan de zaal via de aula van het gebouw, en laat daar nou toch een oude bekende op het podium staan? Oud staatssecretaris Henk Bleker stond een groep met eerste jaars studenten te enthousiasmeren en kon het niet laten om Jan ook op dit podium uit te nodigen.

Jan maakte daar vanzelfsprekend graag gebruik van! 


Of zijn vlammende betoog enthousiast genoeg was om de echtgenote van Bleker over te halen om VVD te stemmen? Wie weet krijgen we het nog eens te horen!