De gemeente Dronten sterk tijdens corona

De coronacrisis raakt ook onze gemeente hard. We staan met z’n allen voor een enorme opgave om het virus te bedwingen en de economie sterk te houden. Al onze inzet is daar nu op gericht.

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: elke inwoner heeft de verantwoordelijkheid om mee te helpen het virus in bedwang te houden. Houd daarom afstand en blijf zoveel mogelijk thuis. Wij zien het ook: het is mooi weer en de verleiding is groot om naar het strand of park te gaan. Doe het niet! Geniet van het mooie weer in je eigen tuin of op je balkon. 


We krijgen het coronavirus alleen onder controle als iedereen het volgende doet (to do-lijst): 
Blijf (en werk) zoveel mogelijk thuis 
Houd 1.5 meter afstand 
Was vaker je handen 
Schud geen handen 
Vermijd drukke plekken.


De Veiligheidsregio Flevoland, de politie en de gemeente handhaven deze regels en delen boetes uit overtreders. Die boetes zijn fors: honderden euro's. Meer informatie over de maatregelen is terug te vinden op de website van de gemeente. Zie https://www.dronten.nl/mozard/!suite86.scherm0325?mVrg=4752


Juist nu we weinig het huis uit kunnen, is het extra belangrijk om naar elkaar om te zien en er voor elkaar te zijn. Maar: doe dat per telefoon of digitaal, zoals via social media, FaceTime, Skype of WhatsApp. Let een beetje op elkaar in deze bizarre tijden. 


De VVD staat klaar... 
om onze ondernemers en zelfstandigen op elke mogelijke manier te ondersteunen. Dankzij hun keiharde werk in de afgelopen jaren, stond onze economie er ontzettend goed voor. Onze gemeente heeft daar erg van geprofiteerd. Nu juist zij door deze crisis hard worden geraakt, is ons er alles aan gelegen dat de gemeente er voor hén is.

In aanvulling op het landelijk economisch steunpakket, heeft ook de gemeente Dronten verschillende maatregelen genomen om ondernemers lucht te geven. Zoals uitstel van belastingen. Ook is het platform Lokaal Dronten op https://www.suydersee.com/koop-lokaal/ actief.


Ondanks alles wat er al gebeurt, is het voor veel ondernemers en zelfstandigen een loeizware tijd. Als de steunmaatregelen voor jou onvoldoende zijn, als je vragen hebt, of als je kansen ziet waar je hulp bij nodig hebt: laat het ons dan gelijk weten. Stuur nu een email naar secretariaat@vvddronten.nl


Ook roepen we elke inwoner in onze gemeente op: koop juist nu lokaal en houd de ondernemers sterk! 


Neem contact op!


Heb je vragen, zorgen, ideeën, of wil je iets anders kwijt? Neem dan contact op met de fractie. Dat kan door te mailen naar secretariaat@vvddronten.nl