Barry Hoogezand, #1

Mijn betrokkenheid bij onze mooie gemeente Dronten is groot en waar ik ook ben, ik praat met trots over onze gemeente. Ik vind het zo mooi om in het buitengebied het landschap te zien veranderen met de seizoenen en waar het kan te helpen in de oogst. Als voormalig student van Aeres Hogeschool ben ik betrokken bij de vereniging van afgestudeerden. Ik ben trots dat we een hogeschool in Dronten hebben en dat daarmee onze gemeentenaam (inter-)nationaal bekend is!
In 1986 ben ik geboren in Dronten waar ik sindsdien ook ben gebleven, afgezien van een jaartje Nijmegen. Na mijn studie in Dronten heb ik in Wageningen landbouweconomie gestudeerd waarna ik via de consultancy bij het ministerie van Financiƫn in Den Haag ben gaan werken. Net als vele Drontenaren ben ik daarom een forens en wil ik goede bereikbaarheid en verbindingen. Als ik in Den Haag ben probeer ik ook de Drontense praktische kennis zoveel mogelijk te gebruiken. En na een dag werken is het altijd fijn om in Dronten thuis te komen bij mijn vrouw en jonge kinderen. Mijn hobby gitaarspelen schiet er in mijn drukke agenda helaas vaak bij in, maar ik zou stiekem nog steeds graag weer een in een bandje spelen.
Velen zouden zeggen dat ik vooral druk ben. De combinatie van een leuk gezin, uitdagend werk, en fanatiek sporter (vooral hardlopen in het buitengebied) en ook een steentje bijdragen aan onze gemeente gaat vaak gepaard met een drukke agenda en (thuis) goede afspraken maken. Met dingen die ik doe ben ik wel fanatiek, maar voor mij is een goede sfeer en gezelligheid van belang. Niet alles wat wij bijvoorbeeld in de Raad doen is altijd even leuk en soms zijn besluiten ook gewoon pittig om te nemen. Dan is het fijn als je er onderling gezelligheid is. En ja, ik mag graag grappen maken of af en toe een relativerende opmerking plaatsen.
Ik zag dat Ton al goede gemeentefinanciƫn en zuinig op ons belastinggeld zijn had genoemd als zijn doel. Wij beseffen heel goed dat dit eerst door onze inwoners en ondernemers wordt verdiend. Omdat ik zelf veel reis kies toch voor een goede bereikbaarheid! Met het ov, auto en fiets moet je goed van en naar Dronten kunnen reizen. Gelukkig is dit goed op orde, maar het kan beter. Denk aan ov, een aantal knelpunten aan de rand van onze gemeenten en sommige kruispunten.