Ondernemersevenement M2O rode draad “Lokaal aanbesteden”

Vorig jaar nam bedrijfskring Lelystad het initiatief om met een aantal bedrijfskringen een informatie en netwerkevenement te organiseren rondom de uitbreiding van Lelystad Airport. De naam was Runway 2 opportunities. Dit jaar nam de Dronter ondernemersvereniging het stokje over. Het evenement kreeg dit jaar de naam Maintenance 2 opportunities mee. Als extraatje kreeg de Floriade 2022 ook een plaats in het evenement.

Op vrijdag 28 augustus was het weer prachtig, de hal van het Mechanisch Erfgoed Centrum meer dan inspirerend en ruim 330 ondernemers in de zaal, en allemaal muisstil…..


Muisstil toen men met elkaar vlak voor de opening van het evenement naar de topprestatie van Dafne Schippers keken! Het was een kippenvelmoment en de opmaat naar een inhoudelijk sterk programma.


Lelystad Airport directeur Erik Lagerweij nam de aanwezigen  mee in de directe toekomst van de ontwikkelingen en dan zelfs heel specifiek naar de aanbestedingstrajecten. Peter Mustert, inkoper Schiphol Group, gaf nog eens duidelijk aan waar men op moet letten met een dergelijke aanbesteding. De gouden tip is met name met regelmaat kijken op de website; www.lelystadairport.nl waar een speciaal tabblad is met alle actuele aanbestedingen.


Na de pauze spraken voorzitter Vereniging Bedrijfskring Almere, Hans Marsé en projectleider provincie Flevoland, mevrouw Hedwig Boerrigter de zaal toe over de ontwikkelingen van de Floriade 2022. Er is nog niet veel concreet te zien, maar let op! Er is veel gaande.


Na het officiële programma werd er nog goed gebruik gemaakt van de netwerkvloer.


Volgend jaar zal de Diamant van Midden Nederland (de Veluwe) de lead nemen in de organisatie van het vervolg van M2O.


Voor mij persoonlijk geeft dit evenement maar weer eens overduidelijk aan dat lokaal ondernemerschap hoog op de Flevolandse agenda moet komen en blijven! We zijn niet Roomser dan de paus, maar wat lokaal kan worden aanbesteed moet op zijn minst lokaal onderzocht zijn!