Wethouder Irene Korting stelt zich niet opnieuw verkiesbaar voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

Na de gemeenteraadsverkiezingen stopt Irene Korting als wethouder nadat zij zich 12 jaar heeft ingezet voor de gemeente Dronten. De VVD Dronten is dankbaar voor de jarenlange inzet van Irene Korting in de rol als raadslid, fractievoorzitter en wethouder.

Remco de Maaijer, fractievoorzitter van de VVD Dronten: ‘Irene Korting staat als bestuurder middenin de samenleving en is bij velen bekend om haar maatschappelijke betrokkenheid, enthousiasme, dossierkennis en haar vermogen om partijen te verbinden en gezamenlijk tot oplossingen te komen.

Ook hebben we veel waardering voor haar grote inspanning tijdens de coronacrisis als wethouder volksgezondheid, economische zaken en als GGD-bestuurder verantwoordelijk voor de COVID-19 aanpak voor heel Flevoland.’

Irene Korting: ‘Met veel plezier kijk ik terug op de afgelopen jaren in de gemeentepolitiek. Samen met inwoners en ondernemers mocht ik mooie dingen tot stand brengen voor Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant en ons buitengebied.

Na de gemeenteraadsverkiezingen is het tijd om mijn horizon te verbreden en bied ik graag ruimte aan nieuw liberaal talent binnen onze partij.’

Zie ook: Omroep Flevoland

Over Irene

Irene studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht. Zij was bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 kandidaat Kamerlid voor de VVD. In 2018 eindigde ze in de top 10 van Beste raadsleden van NederlandOok was zij in 2018 Vrouw in de media van heel Flevoland. 

Portefeuilles 

Gezondheidszorg

GGD (portefeuillehouder Covid-19 GGD Flevoland en Veiligheidsregio) 

Regionale Zorgtafel Flevoland

Economische Zaken

Verkeer en Vervoer 

Lelystad Airport 

Agrifood

Recreatie en Toerisme

Dorpsbelangen